Lehký pudinkový krém
Ingredience:
3dl mléka
40g pudinkového prášku (vanilkový, nebo i jiný)
125g másla
150-200g moučkového cuku
Postup:
Máslo vyndáme, aby změklo. mezitím z mléka a prášku připravíme puding, který vaříme opravdu do husta (aby se těžko míchal). Pak ho odstavíme, přelijeme do mísy, ve které budeme chystat krém a mícháme do vychladnutí. Vychladlý puding ušleháme s máslem a cukrem. Pak přidáme příchuť a použijeme. Je ho potřeba nechat alespoň hodinu v lednici dobře zatuhnout.
Dvě příchutě:
Rumová - lžička rumu
Stracatella - nastrouhaná/namletá čokoláda
Využití:
krém je vhodný jak na náplně, tak na ozdobu dortů. Podle mě je lepší na ozdobu, protože výborně drží tvar. lze ho ale použít i jen na zalití ovoce, chutná jako zajímavý puding.